Ideální dárek do porodnice? Těhotenská bola

Přemýšlíte, co darovat kamarádce či manželce do porodnice? Máme pro vás tip v podobě těhotenského šperku, který potěší a zároveň bude mít pozitivní účinek pro miminko v době kojení.

ROLNICKA WEB0008 

Co je vlastně těhotenská bola?

Těhotenská bola je krásná tradice pocházející z Indonésie. Jedná se o stříbrný přívěšek ve tvaru kuličky. Ta díky vloženým perličkám způsobuje jemné šimrání na bříšku budoucí maminky. Toto jemné chvění dokáže dítě slyšet od 20. týdne těhotenství.

Ženy v Indonésii šperk nosí počas celého těhotenství, aby svá miminka stimulovaly a již před narozením vytvořily pouto.

ROLNICKA WEB0016

Význam má i po porodu

Bolu maminky nosí i po porodu. Zvuk rolničky má uklidňující účinek na miminko nejen při kojení, ale i ukládání ke spánku. Některé maminky rolničky ukládají dokonce do zavinovačky, spacáčku nebo je balí do mazlícího muchláčku, aby se miminko cítilo bezpečně i ve spaní.

 

Těhotenská rolnička je krásný dárek na „Baby shower party“, valentýnský dárek pro budoucí maminku anebo třeba jako vánoční překvapení.

 

Bola je vlastně taková malinká kotva pro novorozené miminko v jeho novém životě mimo maminčino bříško. Jemné cinkání rolničky, které miminko důvěrně zná už z bříška, může slyšet třeba při procházce v kočárku, při usínání v postýlce zavěšenou na hracím kolotoči, při nošení v náruči u maminky nebo třeba i v náruči babičky či tatínka zabalenou do mazlící plínky.

 

 

Mexická bola: Jednoduchý a krásný šperk pro Vaše bříško. Uvnitř postříbřené rolničky při každém pohybu tiše zní maličky xylofon. Podle mexických maminek přináší tiché cinkání miminku i jeho mamince štěstí a chrání oba před nemocemi.