8 dobrých tipů na dárek pro nastávající maminku

Když se blíží narození miminka a všichni napjatě čekají na potomka, začnou se hromadit i dárečky pro těhotnou maminku.  Přesto by neměly všechny dárečky pro těhotnou maminku být dárečkem jen pro miminko. Váháte jaký dárek dát těhotné mamince? Máme pro vás dávku skvělých tipů.

 

Album

Jednoznačně perfektní dárek pro budoucí maminku a krásná vzpomínka pro celou rodinu.

Čas do porodu miminka se zdá neskutečně dlouhý. Ale když se miminko konečně narodí, tak dny letí jako voda. Až moc rychle se ten maličký tvoreček naučí první krůčky, začne chodit do školky, potom přijde škola a než se otočíme, opouští domov. Maminka (nebo i tatínek) můžou všechny jednotlivé krůčky i velké kroky zaznamenat do alba a uchovat tak vše na památku nejen v paměti. Album je tedy ideální dárek pro těhulku, novopečené rodiče a později pro odrostlé miminko;).

 

Těhu focení

Po otisku bříška máme další tip na ideální dárek, těhotenské focení. Vzpomínky na těhotenství, které zůstanou ve formě fotografie napořád. A jako bonus si budoucí rodiče při focení jistě užijí spoustu zábavy. Nastávající rodiče obvykle sami do těhotenského focení neinvestují, takže je to ideální nápad na dárek pokud je chcete potěšit;).

 

Andělské zvonečky

Nádherné propojení mezi maminkou a miminkem. Andělské zvonečky, těhotenská rolnička anebo také bola. Říkejte tomuto krásnému šperku jak chcete, ale tento dáreček stoprocentně potěší každou maminku. Ozdobí její těhotenské bříško, jemné cinkání bude uklidňovat nejen maminku, ale od 20. týdne těhotenství, kdy miminko již vnímá okolní zvuky, potěší i miminko v bříšku. Až se tento maličký človíček vyklube na svět, bude se mu krásně usínat v maminčině nebo babiččině náruči s rolničkou všitou do plyšáčka, zavěšenou na kočárku anebo na kolotoči nad postýlkou. Další vzpomínka, kterou mohou rodiče pro svou ratolest uchovat jako památku na dobu v bříšku a první krásný čas po narození.

 rolnicka_0007

 

Spací brýle

Spánku je po porodu jednoznačně málo. Vědci tvrdí, že se sice nedá „spát do zásoby“, ale přesto by těhotná maminka měla spát co nejvíce. I po porodu bude maminka vděčná za každou chviličku, kdy bude mít příležitost zavřít oči a nechat vše na okamžik na tatínkovi. Takže další praktický a hezký dáreček pro těhulku.

 

Otisk bříška

Kulaté bříško je krásné a spousta maminek si přeje se po porodu se vrátit do období těhotenství. Aby si maminka mohla uchovat alespoň krásnou a hmatatelnou vzpomínku, může si udělat sádrový otisk bříška. Ideální dáreček pro těhulku. 

 

Těhotenské čaje

Kdo by rád své těhotné kamarádce udělal prostě jen tak radost, určitě neudělá chybu, když sáhne po vhodném čaji pro těhotné. Čaj je vhodným dárkem vlastně vždy a pro každého, ale ne každý čaj je vhodný v těhotenství. Proto se vyplatí sáhnout po speciálním čaji pro těhotné a je na světě „ideální maličkost“;), která navíc slouží zdraví.

 

 

Přebalovací taška

Jednoduchá přebalovací taška bude po porodu neodmyslitelným doprovodem na každém kroku. Ty nejkrásnější usnadní nastávající mamince odloučení od její oblíbené kabelky. A ruku na srdce, až dítko povyroste... pokud bude přebalovací taška vkusná, sáhne po ní maminka ráda,  přestože už nebude potřeba brát půl vybavení domácnosti na výlet do parku.  

 

Těhotenská masáž

Při těhotenské masáži se uvolní nejen maminka, ale i miminko. Takže je to ideální dáreček od nastávajícího tatínka. Přesto můžou i babička anebo přátelé nastávající maminku potěšit poukazem na těhotenskou masáž. A kdyby maminka nestihla masáž před porodem, poukaz v masážním studiu určitě půjde „přejmenovat“ na odpočinkovou, ze které bude definitivně každá unavená maminka mít velikou radost.

 

Máte tip na jiný skvělý dárek pro nastávající maminku? Napište nám je na náš Facebok.